lauantai 26. syyskuuta 2015

Kenkärokki

Siis kuinka paljon enemmän ulkovaatteita kolmella ihmisellä voi olla kuin kahdella? Jos se kolmas on vielä ihan hobitti? Paitsi hobitit eivät käytä kenkiä. Tinttana kyllä käyttää. Ja monenlaisia.

Syksyä on nyt kestänyt selkeästi ehkä kuukauden. Koska kesä oli kylmä ja sateinen, syksyvaatteet eivät merkittävästi eroa kesävaatteista. Paitsi että ostin sitten ne kurahousut. Ja kurarukkaset. Ja syksyllä pitää olla myös välikausirukkaset, kypärämyssy ja paksumpia pipoja, joita kesällä ei tarvinnut. Ja kintaat. Ja siistit kintaat, jotka eivät ole koko ajan hiekassa. Syksyllä sen kesälläkin toimivan välikausihaalarin alle puetaan villahaalari. Tai fleecetakki. Kesäkumppareihin ei mahdu enää syksyllä villasukkaa, joten tarvitaan myös lämpimämmät kumisaappaat.

Ja sitten pitää alkaa valmistautua talveen, millä en nyt viittaa siihen, että kylmäsäilytystilat täytyy haalia täyteen ruokaa. Kohta alkaa olla se aika vuodesta, että minä tahansa pahaa aavistamattomana aamuna saattaakin olla valkoista. Tai ainakin jäätävän kylmä. Talvi yllättää autoilijat, mutta se ei saa päästä yllättämään lapsiperhettä, koska ulos on pakko mennä ja siellä on pakko olla asianmukaiset varusteet. Myös vanhemmilla, mikä onkin se huolestuttavin kohta.

Talvella pitää olla talvikengät. Ja rymytalvikengät. Talvella pitää olla pipo. Sellainen nollakelin kevyt pipo, mikä on ollut kenties käytössä jo syksyllä. Sitten on se pakkassään pipo ja tosi kovan pakkasen talvihattu, jossa tulee aina kuitenkin hiki. Hattujen muodosta ja käyttötavasta riippuen täytyy olla taas kypärämyssy alle tai kauluri. Ja sitten ne rukkaset. Paksut pakkasrukkaset ja sitten niitä kintaita, joita voi kasata rapakelillä kurarukkasten alle. Koska edellä mainituilla täytyy voida kaivella kiviä maasta, niin täytyy olla siistit käsineet kaupungille. En tosin tiedä, mikä on lumiajan vastine kivien kaivelulle sorasta, mutta olen varma, että sellaisia on. Toppatakki ja -housut odottavat pesua ja toppahaalari on postissa tulossa. Näitäkin voi joutua hankkimaan vielä toiset kappaleet talvesta riippuen.

Sitten pitäisi vielä keksiä, että mihinkäs ne uudet kaapit sijoitetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti